Català  ·  TEL. +376747020 · EMAIL ad2eord@educand.ad
Català  · 

Com treballem

Escola Verda

Pensem en verd

El projecte Escola Verda és una iniciativa dels Departaments de Medi Ambient i d'Educació del Govern d'Andorra. La filosofia del projecte és oferir els recursos necessaris per tal que les escoles del país s'impliquin en la conservació i millora del medi ambient a partir del propi centre i, que utilitzin el projecte Escola Verda per materialitzar-lo.

 

L'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Ordino (EASEO) és un dels centres escolars que està aplicant aquest projecte des del curs 2010-2011.

 

 

El projecte Escoles Verdes serveix per:

 

 

🌎 Ambientalitzar els centres educatius.

🌎 Implicar tota la comunitat educativa de l'escola en un projecte comú.

🌎 Oferir recursos als centres d'ensenyament.

🌎 Motivar i incentivar la participació dels diferents centres en el mateix projecte construint una única xarxa d'intercanvi.

🌎 Donar a conéixer els espais d'interés del país i la millora ambiental de l'entorn.

🌎 Generar valors, actituds i comportaments sostenibles que promoguin la millora del medi.

                                                                                                       

A l'EASEO, a cada classe hi ha un representant de la comissió de Projectes en la que s'inclou l'Escola Verda. Les accions més destacades que es duen a terme són:

Recollida de dades de temperatura i CO2 en diferents espais del centre en col·laboració amb l'Andorra Recerca i Innovació (ARI). L'anàlisi de les dades obtingudes amb els 10 sensors instal·lats per l'escola, ha permès adaptar la temperatura de la calefacció i així poder reduir el consum de gasoil en gairebé 10.0000 €,i l'emissió de CO2, en 20.6 tones. 

Amb aquest projecte, el curs 2023-2024 vam guanyar el 2n premi del 17è Concurs d'Iniciatives Ambientals del Comú d'Escaldes-Engordany juntament amb el Govern d'Andorra (imatges de l'entrega dels premis).

 Elaboració del projecte d'embelliment del pati de l'escola.

 Reducció de l'ús del paper, eliminant l'enviament de correu postal a les famílies, reutilitzant el paper escrit només per una cara, substituint els tovallons de paper per tovallons de roba…

✅ Recollida selectiva de la brossa, diferenciant el paper, els envasos i el rebuig, i fomentant la recollida de l'oli de fregir.

✅ Participació en el "Clean Up Day”.

✅ Organització puntual de diferents esdeveniments com ara el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial de la Muntanya…

✅ Participació en el Fòrum de les Escoles Verdes que s'organitza anualment.

 

 

 


Arxius: